Heren 1 van DWV-Doesburg alweer zonder trainer

DOESBURG – Zo goed als de waterpolocompetitie voor DWV Doesburg vorig seizoen begon, zo dramatisch is de start dit jaar. In het zwembad De IJzeren Man, wisten de heren niet opponent De Rog te verslaan. In Weert werd de derde wedstrijd van het seizoen met 13-9 verloren. Na 3 spelronden bivakkeert de selectie met nog 0 punten in de kelder van de 3e klasse bond D.

De ‘mannen’ staan voor een loodzware opgave, zeker nadat deze week bekend werd dat trainer Hans van ’t Hul per direct weg is bij DWV Doesburg. Opmerkelijk, omdat hij na een zoektocht van meer dan een jaar, pas afgelopen augustus werd voorgesteld door het bestuur als nieuwe trainer voor de komende twee seizoenen. Van ’t Hul wilde met de jonge dynamische ploeg van DWV Doesburg uiteindelijk de 2e klasse bereiken. Dit ‘sprookje’ kreeg afgelopen maandag dus een abrupt einde toen het bericht bij het bestuur van DWV binnenkwam. Deze mededeling kwam voor de herenselectie en voor ons als bestuur geheel onverwachts en is natuurlijk ingeslagen als een bom, vertelt André Vreman als voorzitter van DWV. “Denk je net alles weer in het gareel te hebben, gebeurd je dit!” Over de oorzaak wil hij niet veel kwijt. Het heeft weinig zin te gaan zwarte pieten en over de schuldvraag te gaan discussiëren, daar zit niemand op te wachten. Laat ik het houden op dat “de matching tussen het verwachtings-patroon van ’t Hul en de spelersgroep sterk uiteen liepen met alle facetten die daar dan bij horen. In dit soort situaties zijn er alleen maar verliezers. Het is niet goed voor DWV en niet goed voor het moraal van de mannen zo aan het begin van de competitie. Maar ze gaan niet bij pakken neerzitten, in een gesprek hebben ze al aangeven door te gaan op de ingeslagen weg. Ze hebben immers vorig seizoen ook met dit bijltje gehakt. Wij als bestuur van DWV zullen hun hierin waar nodig ondersteunen. De competitie is nog lang, vorig jaar begonnen we goed en hadden we een veel mindere 2e helft. Als we het nu andersom doen is er nog niets verloren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.