Home / Eerbeek / Huldiging leden FNV Kiem in Eerbeek

Huldiging leden FNV Kiem in Eerbeek

EERBEEK – Zaterdagmiddag 13 oktober was de huldiging van 11 jubilarissen die respectievelijk 40, 50, 61, 62 en 65 jaar lid waren van de grafische vakbond FNV Kiem afdeling Eerbeek. Deze rare getallen vloeien voort uit het feit dat met ingang van dit jaar de het jaartal is veranderd van 65 naar 60 jaar. Vandaar dit jaar een inhaalslag.

Volgens de voorzitter zien deze mensen nog steeds het nut van een sterke vakbond, ondanks het feit dat de meesten door hun leeftijd al lang niet meer aan het arbeidsproces deelnemen en dus al weinig meer te maken hebben met cao onderhandelingen en ontslagrecht, waarvoor de vakbond zich altijd uit de naad werkt. Bij deze groep jubilarissen is nog maar 1 persoon die aan het arbeidsproces deelneemt. Men is op dit moment veel meer geïnteresseerd wat er met hun pensioenen gebeurt. Wordt er gekort of komt er toch een kleine verhoging? Als grafici hebben wij altijd een goed pensioenfonds gehad dat voor zover het er op dit moment naar uitziet dit jaar ook geen korting hoeft toe te passen terwijl de rekenrente ook nog mag worden aangepast.

Ook werd er gesproken over het samengaan van de afdeling Eerbeek met de afdeling Arnhem. Een beetje uit nood geboren omdat het huidige bestuur dat nog maar meer uit 2 personen bestaat er op 1 januari a.s. vanwege leeftijd en gezondheid mee stopt. Voor de afdeling Eerbeek zal er weinig veranderen. Het huidige uit 6 personen bestaande bestuur van Eerbeek zal in Arnhem de kar gaan trekken. Komende tijd zullen alle leden in de beide afdelingen op de hoogte worden gesteld.

Hierna werd overgegaan tot het eigenlijke doel van de middag, het huldigen van de jubilarissen.

Als eerste werden de heren W. Hendriks en D.J. Kaatman in het zonnetje gezet. Beiden zijn dit jaar al 65 jaar lid. De voorzitter mocht hen het gouden bondsinsigne met diamant opspelden. Vervolgens was het de beurt aan de heer J.G. Buter hij was 62 jaar lid en ook veel werk gedaan voor de bond, vooral als er aktie moest worden gevoerd. Ook de heren A. Reugebrink en G. Bandsma beiden 60 jaar lid ontvingen het gouden insigne met diamant. De heer Bandsma werd nog extra bedankt, hij is jarenlang een van de leidende bestuursleden geweest in de afdeling Apeldoorn.
Aansluitend werd de 40 jarige jubilaris in het zonnetje gezet. Het was de heer S.A. v.d. Veer, de enigste nog werkende jubilaris. De voorzitter kon hen niets aanbieden, omdat het bij FNV Kiem de gewoonte is dat deze 40 jarige jubilarissen 100 euro krijgen, wat dan op hun bank gestort wordt.
Als laatste werden de 50 jarige jubilarissen gehuldigd, dit keer 2 personen, nl. de heren H.W. Veerbeek en M.G. Hendriks, zij ontvingen beiden het gouden bondsinsigne.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.