PvdA tegen sluiting gemeenteloket

EERBEEK – Het gemeenteloket in Eerbeek gaat 1 januari dicht als de raad daarmee akkoord gaat. Het college van Brummen wil hiermee een bezuiniging van 15.000 euro realiseren. Het college streeft ernaar dat alles per computer afgehandeld wordt. Wie dan toch naar het gemeentehuis moet komen, kan best naar Brummen.

De PvdA is tegen sluiting van het gemeenteloket op dit moment omdat het onvoldoende onderbouwd is. Hoe het digitale loket gaat functioneren is nog onduidelijk en alternatieven zijn onvoldoende uitgewerkt.
“Burgerparticipatie wordt hier niet toegepast. Voor een zo ingrijpende verandering wordt aan de dorpsraad Eerbeek/Hall geen advies gevraagd en ook aan de ouderenbonden wordt niets gevraagd”, aldus Richard Pawlot van de PvdA. Het gebeurt volgens de PvdA te geruisloos. “Wie je ook vraagt, niemand weet er iets van af.”
De PvdA is tegen de sluiting en wil peilen hoe de burgers daarover denken. Op www.brummen.pvda.nl kan men aangeven of men voor of tegen de sluiting van het gemeenteloket in Eerbeek is. Reacties die voor 1 november binnen komen, kan de PvdA nog meenemen. De PvdA is voornemens een motie in te dienen om het loket open te houden. Burgers die niet over internet beschikken, kunnen hun mening schriftelijk kenbaar maken. Stuur dan een brief naar PvdA, J.D. van der Waalsstraat 13, 6961ZL Eerbeek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.