Drop-Out wint PopPrijs Rheden

RHEDEN – Het barstte zaterdag van jong talent in Ons Huis in Rheden; de eerste editie van PopPrijs Rheden vond plaats, de opvolger van De Grote Prijs. De leerlingen van Gerrit Dorland, die sinds een jaar zijn bedrijf GWD Bandcoaching runt, lieten hun talent voor het eerst aan publiek zien.

Dorland richtte zijn bedrijf op nadat vele subsidies voor onder andere vrijwilligersorganisatie Carion stopte. “Als ik dit niet zou doen, zouden er veertig leerlingen op straat komen te staan”, aldus de muziekdocent.
De tien deelnemende acts werden zaterdag beoordeeld op originaliteit, kwaliteit, samenspel en uitstraling. “Je kan je voorstellen dat dat voor kinderen tussen de tien en achttien aar best spannend en moeilijk is.” De meidenband Drop-Out sleepte aan het einde van de avond de hoofdprijs binnen. “Ze spetterden van het podium af, ze hadden hun instrumenten goed onder controle en kregen het publiek mee”. Alle tien de act mogen nu een nummer op gaan nemen in de studio. “De CD komt hoogstwaarschijnlijk in januari uit. Drop-Out mag nog drie extra nummers voor de cd opnemen. Ze vinden het spannend en leuk, maar ze vinden het vooral een uitdaging om de studio in te gaan”, aldus Dorland. PopPrijs is mede mogelijk gemaakt door Rhedens Dorpsbelang en diverse andere sponsors. – Foto han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.