De Kopermolen zegt hallo tegen de wereld!

KLARENBEEK – Op woensdag 10 oktober was het weer zover op basisschool De Kopermolen in Klarenbeek. Het eerste Duodriekwartier van dit schooljaar werd opgevoerd, ditmaal door groep 5/6 en groep 8. Tijdens het Duodriekwartier mogen de kinderen van twee groepen laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van toneel, dans en zang.
Nadat de gymzaal was volgestroomd met belangstellende ouders, werd het gebruikelijke Duodriekwartier-lied van de Kopermolen ingezet. Door het enthousiasme van de kinderen, zat de sfeer er gelijk goed in.
Groep 8 mocht het spits afbijten. Een aantal kinderen had een mooie PowerPoint-presentatie gemaakt. Daarin werd de situatie van verschillende kinderen in de wereld getoond in landen als China, Peru en Rusland. Op de presentatie volgde een rap-versie van het lied "De wereld is een toverbal".
Daarna was het de beurt aan groep 5. Roeland, Bart, Timo, Lotte, Roos, Ilse en Manon lazen een mooi gedicht voor over kinderen.
Ditje en Datje brachten zoals altijd het nieuws. "Ditje" Esmée en "Datje" Thijs wisten o.a. te vertellen dat juf Maaike was bevallen van een gezonde zoon (Jorn) en dat de klassen helemaal in een bepaald land waren omgetoverd.
De kinderen van groep 5/6 zongen "Niemand weet alles" en gaven de aanwezigen een virtuele rondleiding door o.a. Amsterdam aan de hand van mooie foto’s op het scherm.
Tot slot was er een spetterende afsluiting van de groepen samen. Het lied "Hallo wereld" werd gezamenlijk gezongen. Daarbij waren prachtige solo’s van onder andere Thijs en Elles te beluisteren.
De eerste Duodriekwartier van dit schooljaar is hierbij een feit. De kinderen hebben het goed gedaan en hiermee het startsein gegeven voor weer een mooi jaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.