Home / Bronkhorst / Brummen gaat duurzaam

Brummen gaat duurzaam

BRUMMEN / EERBEEK – Woningisolatie, E-laadpalen, een (tijdelijk) solarpark, de herontwikkeling van de veerstoep Brummen-Bronckhorst, de Eerste Brummense Energie Maatschappij (EBEM), de greenwheelauto, duurzame inkopen en nieuwe duurzame scholenclusters. Het zijn enkele van de initiatieven die zijn of worden uitgevoerd met het oog op een duurzame ontwikkeling van de gemeente Brummen. De 23 initiatieven vormen een eerste basis voor het uitvoeringsprogramma die hoort bij de op te stellen nieuwe toekomstvisie. De vaststelling ervan is voorzien voor de zomervakantie van 2013.

Duurzaamheid vormt de ruggengraat van de toekomstvisie waaraan nu hard gewerkt wordt. Op basis van het principe ‘people, planet, profit’ (de mens, de omgeving en financieel resultaat) ontwikkelt zich in de komende periode ook het uitvoeringsprogramma dat bij de toekomstvisie gaat horen. De meest duurzame ontwikkeling vindt plaats op het snijvlak van de drie invalshoeken. De projecten die in het programma worden genoemd zullen in de komende periode ook aan bod komen bij de verdiepingsbijeenkomsten over de thema’s wonen, zorg en welzijn, lokale economie, recreatie en toerisme, energie en milieu en de rol van de overheid.
Het uitvoeringsprogramma bevat op dit moment een overzicht van 23 acties en projecten die sinds vorig jaar in gang zijn gezet op basis van de duurzame ambities van de gemeente Brummen. Met deze ‘tussenstand’ gaat de gemeente nu een traject in waarbij de nieuwe gemeentelijke visie wordt ontwikkeld in nauwe samenspraak met inwoners, ondernemers, lokale partners en vertegenwoordigers van (belangen)organisaties.
Het document Tussenstand in het uitvoeringsprogramma voor duurzame ontwikkeling is te vinden op een speciale pagina op www.brummen.nl. Daar vindt men ook de Agenda voor de toekomstvisie en andere achtergrondinformatie. Meediscussiëren kan ook via https://brummendenktank.pleio.nl. De actuele feiten zijn ook te volgen via Twitter: @Toekomst_2030.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.