Kinderboekenweek Wilhelminaschool

BRUMMEN – Op de Wilhelminaschool in Brummen neemt lezen een belangrijke plaats in en wordt er altijd veel aandacht besteed aan de kinderboeken week.
Deze kinderboekenweek  begonnen alle kinderen van de school in het speellokaal en daar heeft juf Dini een mooi verhaal voor gelezen wat goed past binnen het thema “Hallo Wereld”. Daarna met elkaar het bijpassende lied van ‘Kinderen voor kinderen’ gezongen.
De hele week werd er in de lagere groepen voorgelezen door kinderen van de bovenbouw. Daar kwamen vier finalisten uit, die op woensdag 10 oktober voor de hele school hebben voorgelezen. Er was een echte jury, die bestond uit Jolanda Heuting, van de bibliotheek en juf Gerry Ypma. Het was erg moeilijk om een winnaar te kiezen want de kandidaten waren alle vier erg goed. Uiteindelijk heeft Vera van der Sluis gewonnen en zij gaat de Wilhelminaschool vertegenwoordigen op de voorleeswedstrijd in de bibliotheek.
De groepen 1,2,5 en 6 hebben ook in deze week nog een leuk en leerzaam bezoekje aan de bibliotheek gebracht .
Donderdag is er een echte illustrator, Jan Braamhorts op school geweest om wat over zijn werk te vertellen. De kinderen waren daar erg enthousiast over
En tenslotte werd de kinderboeken week afgesloten met een boekenbeurs waarbij de kinderen boeken konden kopen en verkopen. Een gezellige gebeurtenis waarbij ook de ouders van harte welkom waren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.