Veiligheid boven alles

DIEREN – Alle leerlingen van het derde jaar van Het Rhedens Dieren en Het Rhedens de Tender deden vrijdag mee aan de veiligheidsdag. Op een levendige manier werden zij bewust gemaakt met diverse veiligheidsrisicico’s die zij lopen zoals bijvoorbeeld hoorschade, obesitas, alcohol, drugs en risico’s in het verkeer. De dag werd geopend met wethouder Elsenaar.

Buiten op het schoolplein was met name de brandweer goed vertegenwoordigd, samen met Veilig Verkeer Nederland. In een kantelsimulator konden de leerlingen ervaren hoe het is om op de kop in een auto te zitten en hoe er dan zo veilig mogelijk uit te komen. Van de brandweer leerden dat een brand in de frituurpan niet te blussen is met water, maar wel met een branddeken.
Andere aanwezigen waren Siriz, Halt, CNV-jongeren, COC, Indigo, Gehoorverlichting, Politie, Stop Loverboys Nu en The Music Zone. – Foto Lotte Bienias.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.