Baanwielrenster in het zonnetje

EERBEEK – Wethouder Sportzaken Greetje Verver uit Brummen heeft donderdag de jonge Eerbeekse baanwielrenster Elis Ligtlee uit Eerbeek gehuldigd. Dit gebeurde in het Brummense gemeentehuis. De nu achttienjarige Ligtlee was in het verleden zeer succesvol in de BMX-sport. Sinds 2011 legt zij zich toe op het baanwielrennen. Met succes, zo laten de prestaties in 2012 zien.

De vuurdoop op de baan waren voor Ligtlee de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor junioren in Portugal in juli dit jaar. Ligtlee presteerde boven verwachting en behaalde in totaal vier medailles: goud, zilver en tweemaal brons. Eind augustus 2012 was Elis Ligtlee ook succesvol op de Wereldkampioenschappen baanwielrennen voor junioren in Nieuw Zeeland. In de strijd met de besten van de wereld behaalde ze op het onderdeel “500 meter” de tweede plaats en daarmee een zilveren medaille.
Wethouder Verver feliciteerde de Eerbeekse sportster donderdagmiddag namens het gemeentebestuur met deze successen en onderstreepte dit door aan Elis een zilveren sierraad met daarin subtiel het gemeente Brummen-logo verwerkt, te overhandigen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.