Nieuw Leven schrijft brandbrief aan gemeenteraad

ANGERLO / DOESBURG – Muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo is verbaasd over de genomen bezuinigingen van het college van de gemeente Doesburg en schrijft daarom een brandbrief aan de raad en commissieleden. In de brief vragen ze de bezuinigingsvoorstellen die voor hun vereniging gelden af te wijzen.

Een aantal jaren terug heeft er al een herijking van de subsidiegronden voor het verenigingsleven plaatsgevonden. “Deze hebben wij met pijn geaccepteerd omdat de politieke en bestuurlijke keuzes toen waren gebaseerd op beleid”, aldus het bestuur van Nieuw Leven in de brief.
In de nu voorliggende bezuinigingsvoorstellen kan Nieuw Leven geen enkele vorm van beleid herkennen. “er is enkel sprake van een platte kaasschaafmethode waarbij simpel gezegd gestuurd door eurotekens een bezuiniging wordt gerealiseerd. Het is te schrijnender om dan te constateren dat bij forse bezuinigingen ten koste van het lokale verenigingsleven nog wel als nieuw beleid wordt voorgesteld een fors bedrag beschikbaar te stellen voor het beheer van de ‘leftovers’ van de BAT-collectie”, aldus Nieuw Leven.

Bij overname van de nu voorliggende bezuinigingsvoorstellen komt het voortbestaan van Nieuw Leven na 90 jaar ernstig in gevaar. “Wij doen middels diverse acties ieder jaar al meerdere malen beroep op een financiële steun van de dorpsgenoten. De grens is daarbij bereikt en zien geen mogelijkheden een volgende korting op het subsidiebedrag te compenseren door weer bij onze dorpsgenoten aan te kloppen”, aldus het bestuur. Daarom doen zij middels een brandbrief een dringend beroep op alle commissieleden en raadsleden om deze bezuinigingsvoorstellen die betrekking hebben op het verenigingsleven van Nieuw Leven af te wijzen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.