Locatie gezocht voor archeologische vondsten

VELP – Velpenaren nemen het initiatief om de interessante bodemvondsten uit 2008 in Velp aan scholen en publiek te tonen in september en oktober van 2013. In het plangebied Elsweiden werden in 2008 door RAAP Archeologisch Adviesbureau grondsporen en vondsten aangetroffen uit de vroege ijzertijd, Romeinse tijd en vroege middeleeuwen.

Het voornemen van een educatieve expositie ondervindt brede steun bij diverse instanties en organisaties, waaronder de gemeente Rheden, de plaatselijke Oudheidkundige Kring, de regio archeoloog en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland. De initiatiefnemers zijn vooral eerst op zoek naar een geschikte en betaalbare locatie centraal in Velp. Daarnaast zoeken zij sponsors. Op de Gelderse Museumdag op zaterdag 20 oktober houdt Museum Velp een voorproefje van deze tentoonstelling in Parkstraat 1B, van 10.00 tot 16.30 uur. Deze mini-expositie is voor iedereen toegankelijk. Parkstraat 1B is voor deze dag vrijblijvend ter beschikking gesteld door de BV Exploitatiemaatschappij Velp. Hier zal het een en ander over de opgraving van Elsweiden en de plannen van de tentoonstelling te zien zijn.

De organisatie zoekt voor de periode september-oktober 2013 een geschikte locatie liefst in het centrum van Velp. De locatie zal een maand lang nodig zijn voor de opbouw, de tentoonstelling en de afbraak van de activiteit. Hiervoor zoeken zij een gratis locatie of een tegen een zeer vriendelijk huurbedrag. De organisatie zoekt ook sponsoren van de activiteit.

J. Withaar, tel 026-3620075
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.