Werken aan heidecorridor

REGIO – In nationaal Park Veluwezoom staan de komende maanden heel wat werkzaamheden op stapel. Veel projecten komen samen. Op landgoed Beekhuizen en Heuven wordt bos gedund om het parkbos weer de allure van een parkbos te geven. In het meer natuurlijke deel van Veluwezoom wordt op een aantal plekken dicht gegroeide heideterreinen weer open gemaakt en om enkele heideterreinen met elkaar te verbinden worden stroken bos gekapt.

Door de ingrepen worden de leefomstandigheden voor planten en dieren die op de heide leven verbeterd. Ook kunnen zij zich beter verplaatsen waardoor ze er grotere, minder kwetsbare populaties kunnen ontstaan met betere overlevingskansen. Dankzij een financiële bijdrage van de provincie Gelderland en de houtopbrengst verwacht Natuurmonumenten de realisatie van de heidecorridor kostenneutraal uit te kunnen voeren.

Evert Kock, tel. 026 – 4959090
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.