Home / Eerbeek / Volop kunst in Eerbeek

Volop kunst in Eerbeek

EERBEEK – Het Tjark Riks in Eerbeek was het hele weekend DE plek om kunst in alle vormen en maten te bewonderen. KunstkringBrummen sloot haar jubileumjaar af met een heuse kunstmanifestatie; tentoongestelde kunstwerken, demonstraties en workshops, presentaties van de Kinderkunstkring en een kunstveiling.

“We hebben een ontzettend leuk weekend gehad”, vertelt Jefke van Iterson, secretaris en lid van de Kunstkring. “Iedereen was enthousiast. De leden omdat ze elkaars werk nu eens echt goed konden bewonderen. De 400 bezoekers waren blij verrast toen ze zagen hoe gevarieerd en van hoge kwaliteit het werk was.”
De kunstenaars spraken met elkaar over hun werk, terwijl de bezoekers konden genieten van of zelfs meedoen aan diverse workshops en demonstraties; airbrush, boetseren of weven. Of men kon kennismaken met de Kinderkunstkring. Zij hielden een presentatie. De kinderkunstkring is begin dit jaar opgezet. “En is nu al een groot succes”, vertelt Iterson. “De tien kinderen maken in tien dynamische lessen kennis met de verschillende kunstvormen van de leden”.
Tijdens het hele weekend konden leden en bezoekers op kleine lijstjes of beeldjes op een sokkeltje bieden. De opbrengst van 800 euro gaat dit jaar naar de kinderen van de Michaelshoeve in Brummen. Meer info op www.kunstkring-brummen.nl. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.