Home / Regio / Eerste waardecheques voor gratis 2e LED-lamp uitgedeeld

Eerste waardecheques voor gratis 2e LED-lamp uitgedeeld

REGIO – Met een speciale inleverdag is in acht gemeenten, waaronder Brummen, Doesburg, Apeldoorn en Bronckhorst, de nieuwe campagne voor de gescheiden inzameling van E-goed van start gegaan. Inwoners die hun gebruikte elektrische apparaten of energiezuinige verlichting inleveren bij de deelnemende kringloopbedrijven, milieustraten of winkels, ontvangen tot eind december 2012 een waardecheque voor de 2e LED-lamp gratis.

Op de eerste actiedag werden duizenden koffiezetapparaten, stofzuigers, tv’s, printers, spaarlampen en ander E-goed ingeleverd. Henk Knip, directeur van Circulus en Berkel Milieu: “Dit is een nieuwe impuls aan de dit voorjaar gestarte E-goed campagne. We zien dat steeds meer mensen zich ervan bewust zijn dat gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen apart ingeleverd moeten worden. Dat is winst voor het milieu. De actie met de 2e LED-lamp gratis maakt het wegbrengen van E-goed nog eens extra aantrekkelijk.”

E-goed staat voor gebruikte elektrische en elektronische apparaten: alles met een batterij of stekker wat niet meer wordt gebruikt. Door E-goed apart in te leveren, worden apparaten op een milieuverantwoorde manier verwerkt en materialen hergebruikt. Bezoekers van de actiedag waardeerden vooral het gemak waarmee ze hun E-goed kwijt konden en de waardecheque voor de gratis 2e LED-lamp. Zoals een van de bezoekers aan een kringloopwinkel opmerkte; “Dit is een kans om voor weinig geld een goede kwaliteit LED-lamp te kopen. En het ruimt thuis meteen lekker op.”

De actie met de 2e LED-lamp gratis wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Bewust Duurzaam. Hans Veenemans van deze stichting: “Meedoen met de actie betekent twee LED-lampen halen, één betalen. Het mooie is dat de actie nog doorloopt tot en met het eind van het jaar. Iedereen heeft dus nog voldoende gelegenheid oude apparaten of spaarlampen in huis te verzamelen, weg te brengen en gebruik te maken van de bijzondere aanbieding. Wist je dat je op basis van 3 branduren per dag en circa 1000 uur per jaar in vergelijking met een gloeilamp van 40 watt meer dan 500 euro op de energierekening bespaart en ook nog eens veel minder CO2 uitstoot?”

De E-goed campagne wordt gehouden in de gemeenten Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem en Zutphen. Bij het inleveren van gebruikte elektrische apparaten of energiezuinige verlichting bij de deelnemende kringloopbedrijven, milieustraten en winkels, ontvangen de inwoners nog tot eind december 2012 een waardecheque voor de 2e LED-lamp gratis. Een overzicht van de inleverpunten en de winkels waar de LED-lampen te koop zijn, is te vinden op www.afvalvrij.nl/e-goed.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.