FOOD Battle Brummen: ‘eten gooi je niet weg’

BRUMMEN – Vanaf zaterdag vindt in Brummen in samenwerking met Jumbo Brummen de actie Eten gooi je niet weg plaats. Dit gebeurt in de vorm van een FOOD Battle, waar klanten op verschillende manieren aan kunnen meedoen. Met de actie, die tot doel heeft om minder voedsel te verspillen, kunnen deelnemers onder meer een gevulde boodschappentas verdienen.

Na het startsein op zaterdag 13 oktober om 13.00 uur verzorgt topkok Eric van Veluwen met twee green Cook-koks diverse kookdemonstraties met proeverijen van producten die doorgaans weggegooid worden. Verder geeft diëtiste Henka Spriensma van Silfhout in een demonstratie tips aan consumenten hoe zij slim kunnen inkopen, koken en bewaren. Klanten in Brummen die er snel bij zijn, krijgen een handige bewaardoos met actie-informatie.
Bij thuiskomst kunnen consumenten zich aanmelden op www.foodbattle.nl. Zij kunnen op drie manieren aan de slag: door mee te doen aan de FOOD Battle Game, het voedseldagboek of door (in georganiseerd verband) een activiteit te organiseren met kans op een financiële bijdrage van maximaal 250 euro. Op de website www.foodbattle.nl vinden consumenten tips om slim in te kopen,te koken en te bewaren.

Ook in de Brummense Jumbo supermarkt zelf vinden activiteiten plaats die voedselverspilling moeten verminderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het geven van praktische adviezen. Verder plaatst Jumbo Brummen gedurende de actieperiode een wensboom, waar klanten hun suggesties en wensen kwijt kunnen. De beste tips worden beloond met een set bewaardozen. Daarnaast maken de klanten van Jumbo Brummen t/m zaterdag 3 november kans op een diepvrieskast.

Met de actie onderzoeken Wageningen Universiteit en afvalbeheerbedrijven Circulus en Berkel Milieu de effectiviteit van het FOOD Battle-programma. Dit programma is gericht op bewustwording van de omvang van voedselverspilling en wil consumenten bovendien tips aanreiken die hen helpen om thuis minder voedsel te verspillen.
De battle is een initiatief van Wageningen UR en Circulus en Berkel Milieu, en wordt uitgevoerd in samenwerking met de volgende supermarkten: Albert Heijn Prins Bernhard weg Lochem, Albert Heijn gelegen aan de Eglantier in Apeldoorn, C1000 Korianderplein Apeldoorn, Coop Mercatorplein Apeldoorn, Jumbo Ambachtsstraat Brummen en Jumbo Loenenseweg Eerbeek.
Laat je op zaterdag 13 oktober inspireren van 13.00 tot 16.00 uur op de Ambachtstraat 38 in Brummen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.