Home / Zutphen / Yarden vertoont Cherry Blossoms – Hamani

Yarden vertoont Cherry Blossoms – Hamani

ZUTPHEN – Yarden Vereniging Gelderland vertoont de met een publieksprijs bekroonde film Cherry Blossoms, het verhaal van de echtgenoten Trudi en Rudi. Trudi komt te weten dat Rudi aan een ongeneeslijke ziekte lijdt. Ze heeft niet de moed hem dit te vertellen.

Wanneer een arts haar voorstelt voor de laatste keer op reis te gaan met haar echtgenoot, stelt Trudi haar man voor om op bezoek te gaan bij hun kinderen in Berlijn. Het reisje naar de hoofdstad, wordt al snel gevolgd door een verblijf aan de Baltische Zee. Daar, geheel onverwacht, overlijdt Trudi. Rudi reist vervolgens alleen naar Japan, waar men Hanami viert: het bloeien van de kersenbomen, symbool van schoonheid en vergankelijkheid. Het mooie is dat ondanks alle ‘tristesse’ de film tóch positief overkomt. Je blijft niet zitten met een ‘leeg’ of somber gevoel, maar veeleer met de intentie om (nog) bewuster te leven.
De film wordt vertoond op woensdag 17 oktober in Filmtheater Luxor, Houtmarkt 64 in Zutphen. Aanvang 20.30 uur. Gratis toegang. Reserveren: www.filmtheaterluxor.nl of telefonisch op werkdagen na 19.30 uur via telefoonnummer 0575-513750.
De avond wordt georganiseerd door Yarden Vereniging Gelderland. Een trefpunt en informatiebron voor mensen met wensen, ideeën en vragen rondom het levenseinde. Yarden Vereniging Gelderland zet zich in voor het bespreekbaar maken van een eigentijdse omgang met afscheid, uitvaart en verliesverwerking. Info: gelderland@yarden.nl.
 

Lees ook

Brummenaar opgepakt wegens verboden wapenbezit

ZUTPHEN – Een 53-jarige man uit Brummen is maandagavond door de politie opgepakt omdat hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.