Prachtexpositie Klas Vijf geopend

VELP – Het in groot aantal aanwezige publiek werd zaterdagmiddag tijdens de opening van de Expositie in Klas Vijf in Velp, getrakteerd op een performance van de Arnhemse stadsdichter, vrijbuiter en voordrachtkunstenaar Jesse Laport. De staccato aan gedichten, prozaïsche schetsen, werden met een daverend applaus, zeer gewaardeerd en de roep van de aanwezigen om meer gedichten werd gul beloond. Dit alles als start van een indrukwekkende tentoonstelling met schilderijen van Hen Sinnige en Anne Muller en beelden van de bekende beeldend kunstenaar Arie Suiker.

Hen Sinnige is als kunstenaar autodidact. Van haar toont de Klas Vijf wonderschone aquarellen, gemaakt zonder een vooropgezet idee. Al schilderend ontstaan bij haar beelden (vaak portretten), vormgegeven gevoelens en emoties. Werk van haar was onder meer te zien op de ‘Zomer-expo 2012’ in het Gemeente Museum te Den Haag.
Ook Anne Muller is als beeldend kunstenaar autodidact. Haar behoefte om te gaan schilderen ontstond door de beelden uit het fotoalbum van haar ouders, het familieverhaal over de
oorlog. De verdwenen familie. Net als het werk van haar mede-exposant Hen Sinnige hebben haar schilderijen een emotionele lading.
Dit in tegenstelling tot de beelden van Arie Suiker. Ook hij is als beeldend kunstenaar autodidact. Hij beoefende een tijd lang grafische technieken, tot hij door toedoen van zijn vrouw in contact kwam met beeldhouwwerk. De beelden die hij maakt is één-en-al plezier. Een uitspraak van hem is: ‘Beelden maken is natuurlijk de mooiste vorm van toveren!’ En als je zijn beelden ziet dan moet men toegeven dat hij gelijk heeft.
De expositie te zien tot en met 11 november.

Openingstijden van de galerie zijn donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. U vindt de Galerie aan het Oranjeplein (Oranjestraat 36d) in Velp. Zie ook: www.klasvijf.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.