Zevenaar bouwt gefaseerd met behoud van industrieel erfgoed

ZEVENAAR – Leden van de commissie Middelen hebben een presentatie van de toekomst over het nieuwe gemeentehuis gekregen. Hierin werd de mogelijkheid geschetst om het bouwproces in fasen te doen. De inwoners van Zevenaar nemen in deze fasering een centrale rol in.

De realisatie van het klantcontactcentrum is volgens het college van B en W dan ook een voorwaarde. Daarnaast wil de gemeente Zevenaar ook voldoen aan haar verantwoordelijkheid als werkgever.
Deze twee onderwerpen staan naast behoud van het industrieel erfgoed bovenaan de lijst van het college. Alle andere zaken die niet direct nodig zijn voor de inwoner of medewerker schuift door.

Het afgelopen jaar is er veel in financieel opzicht gebeurd. Dat leidde er toe dat onderzocht is hoe de oorspronkelijke financiering van het gemeentehuis van 19,8 miljoen euro, anders kon.
Door de keuze van fasering wordt het oorspronkelijke krediet verlaagd naar 11,1 miljoen euro.

In de eerste fase wordt de kantoortoren, het zogenaamde BAT-huis, door de gemeente Zevenaar in gebruik genomen. In de verdere gefaseerde uitvoering zal hal 12 worden ontwikkeld. Bekeken wordt om Huize Rijck te verkopen om onder andere financiële druk op te vangen.

Vorig jaar juni is besloten om het gemeentehuis van het Raadhuisplein te verplaatsen naar het BAT-terrein. Hierdoor wordt een blikvanger met grote historische waarde behouden. Vele inwoners uit Zevenaar en omstreken hebben een werkverleden in de voormalige sigarettenfabriek. Het college hecht er veel waarde aan om ook deze historie te waarborgen voor de toekomst.
De gemeenteraad neemt hierover in de raadsvergadering van november een definitief besluit.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.