Home / Dieren / IJsselstate tandartsen in Dieren verzorgt complete mondzorg

IJsselstate tandartsen in Dieren verzorgt complete mondzorg

DIEREN – Vijf jaar geleden startten Niels en Celina Bekker een nieuwe tandartsenpraktijk in Dieren. Onder de naam IJsselstate openden zij aan de Noorder Parallelweg 65 – in het fraai gerestaureerde voormalige wijkgebouw nabij het NS-station – een moderne tandartspraktijk met vijf ruime behandelkamers, waar inmiddels naast tandartsen Niels Bekker en Celina Bekker-Klappers een team van professionals voor patiënten klaar staat.

Er is veel innovatie binnen de tandheelkunde, het team van IJsselstate volgt een continu systeem van nascholing voor alle teamleden. IJsselstate tandartsen is een fullservice praktijk, waar patiënten naast algemene tandheelkunde ook terecht kunnen voor implantologie, endodontologie, cosmetische tandheelkunde, prothetische tandheelkunde, slijtage behandelingen, mondhygiëne behandelingen en sinds 2012 ook orthodontie. Nieuw is dat de praktijk ruime openingstijden kent, van maandag tot en met donderdag van 07.30 tot 20.30 uur en vrijdags van 07.30 tot 14.00 uur. Werk of school verzuimen is dus niet meer nodig en dat blijkt een service die goed aanslaat. Ander goed nieuws is dat IJsselstate tandartsen nog nieuwe patiënten aan neemt. Deze moderne praktijk, waar inmiddels zestien mensen werkzaam zijn, werkt met een individueel zorgplan dat op maat gesneden is voor de patiënt. ‘Bij IJsselstate Tandartsen behandelen we geen monden, maar mensen’, is het motto van de praktijk.

Niels en Celina Bekker merken dat de kwaliteit van de gebitten in Dieren en omgeving omhoog gaat. “In Dieren was enkele jaren een tekort aan tandartsen geweest en dat konden wij zien aan de staat van de gebitten toen we begonnen. Dat was ook één van de redenen om ons in Dieren te vestigen. We hebben drie klantenbestanden overgenomen. Inmiddels kunnen wij merken dat het vooruit gaat”, leggen beide tandartsen uit.
Van belang is het om eerst de staat van het gebit vast te stellen om vervolgens een op maat gesneden behandel- en zorgplan op te stellen, in overleg met de tandarts. “Wij noemen dat een VIP-behandeling”, leggen Niels en Celina uit. “VIP staat in onze praktijk voor Verzorging, Instructie en Preventie. Elk half jaar wordt de patiënt gezien door de preventie assistente en de tandarts. Voor het gebit vinden een uitgebreid verzorgingsprogramma en een controle plaats. Tandplaque en tandsteen worden verwijderd en het gebit wordt gepolijst. Op indicatie worden röntgenfoto`s gemaakt. Daarnaast wordt gekeken naar de aanwezigheid van gaatjes en andere problemen. Zonodig wordt met de tandarts een vervolgplan gemaakt en worden de wensen van de patiënt doorgesproken.” Op die wijze ontstaat een compleet behandel- en zorgplan dat zeker op de langere termijn voordelen en gemak biedt.
Wat minder tijd heeft de aanstaande verhoging van het eigen risico voor iedere verzekerde in Nederland. Een tip van IJsselstate voor mensen met een kunstgebit: “Laat nog vóór 1 januari het gebit vernieuwen, dat scheelt gewoon in de kosten.” – foto: Bas van Spankeren

IJsselstate tandartsen, Noorden Parallelweg 65 Dieren, tel.: 0313-416 560; www.ijsselstate.nl.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.