Hoge Veluwe Loopweekend

HOENDERLOO – Dit weekend werd voor de achtste keer het Hoge Veluwe Loopweekend gehouden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ondanks de regen namen toch nog ruim 200 wandelaars op zaterdag deel aan De Hoge Veluwe Wandeldag. Zondag verschenen ruim 2000 hardlopers – waaronder 200 kinderen – aan de start van De Hoge Veluwe Loop.

Al acht jaar organiseert Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe deze hardloopwedstrijd voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook voor geoefende marathonlopers.

Op zaterdag 6 oktober genoten wandelaars van afwisselende routes door de diverse landschappen van het Park. Op zondag konden kinderen van 6 tot en met 12 jaar konden deelnemen aan de Moeffie Mijl: een Engelse Mijl van 1,6 kilometer in de omgeving van Jachthuis Sint Hubertus. Volwassenen konden kiezen uit 5 of 10 kilometer of de Halve Marathon. Op de 5 kilometer was Stefan Paalman de snelste man. Hij finishte in een tijd van 18:46. Lucie Erinkveld wist bij de vrouwen als eerste de finish te bereiken. Zij zette een tijd neer van 23.24”. Gaby van Caulil liep de 10 kilometer in 34.58” uit. Met deze tijd was hij de snelste man. De beste tijd bij de vrouwen werd neergezet door Esther van Heerde. Zij bereikte de finish in 40.12”.
De halve marathon werd bij de mannen gewonnen door Shayne Rookhuyzen. Met een tijd van 1u16’57” kwam hij als eerste over de finish. Esmé Möricke liep de halve marathon in 1u23’16” uit en was daarmee de snelste bij de vrouwen.
De hardlopers hadden de nodige toeschouwers meegebracht om hen aan te moedigen. Dit was extra goed te merken op de Beweegmarkt, waar het de hele dag druk was. Er was een uitgebreid programma georganiseerd met theater en muziek rondom het parcours. Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert deze loop met hulp van vrijwilligers en studenten. Het doel van de Stichting is bezoekers op een sportieve manier het Park te laten beleven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.