Eerste thuiswinst voor volleyballers Autovanoort Rebelle

DIEREN – De heren van Volleybalvereniging AutovanOort Rebelle hebben de eerste thuisoverwinning in de 2e divisie geboekt. Tegen Time-Out uit Diepenheim werd een prima wedstrijd gespeeld. De heren begonnen schijnbaar zonder zenuwen en speelden in de eerste set gevarieerd volleybal. Dat resulteerde later in de eindzege.

Tot het middendeel van de eerste set ging de wedstrijd gelijk en leek Time-Out de set naar zich toe te trekken. Maar in het laatste beslissende deel werd een eindspurt ingezet en in een spannend slot werd de set met 27-25 binnengehaald tot groot enthousiasme van ruim 100 toegestroomde toeschouwers.
In set twee was het wederom een gelijkwaardige strijdmaar ook hier viel het kwartje richting de Dierense volleyballers, de set ging met 25-22 naar Rebelle. De heren uit Diepenheim waren het spoor nu volledig bijster, met een prima serviceserie van maar liefst 9 punten sloeg serveerder Michiel Liesting al direct een onoverbrugbare kloof. De 3e set ging hierdoor met maar liefst 25-15 naar de thuisploeg. In de laatste set waar nog een bonuspunt te verdienen was begonnen de heren direct met een behoorlijke achterstand, de flow van de 3e set was verdwenen en de rest van de set liepen de Rebellen achter de feiten aan. Pas op het eind van de set werd een gelijke stand bereikt. De heren kregen nog enkele kansen op de setwinst maar trokken uiteindelijk aan het kortste eind. Een prima 3-1 winst en een 3e plaats op de ranglijst in de 2e divisie voor nieuwkomer AutovanOort Rebelle is natuurlijk een prachtige start van het seizoen.
Het eerste damesteam van Rebelle had in de eerste 2 sets totaal geen moeite met de nummer 2 van vorig jaar, Zeewolde. Met setstanden 25-16 en 25-17 hadden de bezoekers geen schijn van kans. Maar in set 3 sloeg de wedstrijd volledig om, Zeewolde wist deze set met 25-23 knap te winnen en kwanen hierdoor in de winning mood. Set 4 werd door de Rebelle dames met 25-21 verloren waardoor de beslissende 5e set uit moest maken wie als winnar van het veld kon lopen. De set begon goed voor de thuisploeg, een voorsprong en de winst leek binnen handbereik. Maar ook hier kantelde de wedstrijd opnieuw. Door een foutenfestival en goed verdedigend werk van de tegenstander ging de set met 15-8 naar Zeewolde en verloren de Rebelle dames uiteindelijk met 2-3 de wedstrijd.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.