Politie beëindigt illegale houseparty

VELP – De ME heeft zondagcohtend rond 10.00 uur een laatste clubje feestgangers van een illegale houseparty op het Roverstone-terrein in Velp gedwongen te vertrekken. Het terrein van de voormalige steenfabriek van De Groot ligt ten oosten van de A348, ver van de bewoonde wereld.

Het housefeest op het fabrieksterrein aan de Luthumse Veerweg was vroeg in de nacht van zaterdag op zondag, rond 0.30 uur, begonnen en trok naar schatting zo’n vierhonderd bezoekers. De eigenaar van het waarschuwde al snel de politie. De feestgangers weigerden evenwel te vertrekken. De politie sprak uiteindelijk met de organisatie af dat het feest om uiterlijk 07.00 uur zou worden beëindigd.
Op dat tijdstip ging de muziek ook uit en vertrok het overgrote deel van de bezoekers. Een groepje van zo’n vijftig bezoekers bleef echter hangen en zei meer tijd nodig te hebben om het terrein schoon te maken. Toen dat te lang duurde greep de ME alsnog in. Rondom het hele feest werd één aanhouding verricht. Er werd een honkbalknuppel gevonden bij een automobilist uit Duitsland die op weg was naar het illegale feest.
Er zijn geen vernielingen aangericht. Het ging ook niet om een Project X-feest, want de oproep voor het feest was niet via sociale media verspreid.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.