Kika blij met gift Wissink

LOENEN – Sylvia Cortenraij van KIKA uit Arnhem was erg blij met de gift die saxofonist Ben Wissink uit Loenen haar overhandigde voor de bestrijding van kinderkanker. Menigeen kent Wissink als de saxofonist die veel te vinden is op toeristenmarkten. Hij krijgt daar een plaatsje op de markt en maakt met zijn saxofoons vrolijke muziek voor het goede doel. Dit doet hij samen met zijn vriendin Tineke, die de techniek regelt en CD’s verkoopt. Van de gulle gaven die de bezoekers bij zijn stand in de bus doneren, had Wissink weer een mooi bedrag verzameld. De KIKA-vertegenwoordigster was verrast met een zak munten die met elkaar een bedrag van 300 euro maakten.
Zij vertelde Wissink dat het geld goed besteed wordt. Elk jaar krijgen ruim 500 kinderen een vorm van kanker. In de tien jaar dat KIKA bestaat is de genezingkans van kinderen door de onderzoeken enorm gestegen. Dit is nu al 75 procent en men streeft naar 95 procent in de komende jaren. Er wordt hard gewerkt aan een Nationaal Kinder Oncologisch Centrum (NKOC), waar alle kennis gebundeld gaat worden. Dit centrum gaat er volgens Cortenraij zeker komen, maar kost erg veel geld. Daarom is zij blij met elke actie en geld. Zoveel mogelijk gaat zij de verenigingen, scholen en bedrijven opzoeken die een schenking in petto hebben voor KIKA. Soms zijn het maar kleine bedragen, die kinderen bij elkaar hebben gespaard maar soms ook grote bedragen zoals van de Rotaryclubs.
Saxofonist Wissink liet weten graag door te gaan met optredens voor KIKA want hij weet dat dit geld goed terecht komt. Kort geleden heeft zich speciaal voor de optredens een nieuwe auto gekocht. Een goeie kennis heeft de auto keurig beletterd, zodat Ben Wissink overal te herkennen is.

Bij de foto:
Ben Wissink, vriendin Tineke en Sylvia Cortennraij van Kika voor de nieuwe auto – foto Martien Kobussen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.