Home / Dieren / Het verhaal van Nunôk

Het verhaal van Nunôk

DIEREN – Voorafgaand aan de kinderboekenweek won de Emmaschool een prachtige prijs. De kinderen uit groep 7 en 8 mochten in de Bibliotheek in Dieren luisteren naar de prachtige verhalen van schrijver Rob Ruggenberg.
Gedurende drie jaar werkte de auteur aan zijn vierde historische jeudroman. Het boek ‘IJsbarbaar’ vertelt het verhaal van Nunôk. Op een dag in 1624 wordt deze dertienjarige jongen ontvoerd uit Groenland door plunderende zeelui. Na een ruwe tocht belandt de jongen in Holland. Nunôk is nieuwsgierig naar deze nieuwe wereld, maar dat verandert al snel als hij verkocht wordt aan een kermisbaas en moet optreden als ijsbarbaar. Zelfs prins Maurits komt kijken hoe hij een meeuw neerschiet en rauw opeet. Nunôk ontsnapt en wil nog maar één ding: terug naar Groenland. Maar hoe komt hij weer thuis?

Gedurende het 75 minuten durende bezoek vertelde Rob over Nunôks zenuwslopende vlucht door het Nederland van de zeventiende eeuw en zijn ontberingen bij de walvisvaarders. Een adembenemend avontuur, vertelt door de schrijver zelf! Een avontuur dat de kinderen niet gauw vergeten.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.