Home / Rozendaal / Rozendaal worstelt met Brede School

Rozendaal worstelt met Brede School

ROZENDAAL – De raadsvergadering van Rozendaal stond dinsdag helemaal in het teken van het zoeken naar een bouwlocatie voor de nieuwe Brede School. Op alle bouwlocaties is veel weerstand vanuit de bewoners. Insprekers vroegen zich ook af of de omvang en de taken van de Brede School niet te ambitieus waren. Als er ingeperkt zou kunnen worden, is de locatie Steenhoek weer een optie. echter de raad heeft unaniem besloten achter het Programma van Eisen zoals in de maartvergadering te blijven staan. Dit betekent een school met gymnastieklokaal en buitenschoolse opvang, kinderdagopvang, peuterspeelzaal en voldoende parkeergelegenheid.

Een motie van het PAK om te onderzoeken of een deel van de groenstrook bij de Steenhoek kon worden opgeofferd om de locatie van de Steenhoek te vergroten, haalde het niet, omdat BGR en Rosendael ’74 tegen stemden.
Ook de Leermolensenk viel als locatie af. Rosendael ’74 had zich al eerder tegen deze locatie verklaard en BGR sloot zich daar nu bij aan. Ook werd opnieuw bevestigt dat de locaties Rhedens en Kluizenaarsweg niet aan de orde komen; deze locaties worden als te excentrische beschouwd en ook de verkeersveiligheid van de kinderen werd als reden genoemd. Ook de locaties die in strijd waren met Provinciaal- en Rijksbeleid vielen af, omdat de Provincie al had laten weten dan niet mee te willen werken.
Blijven er nog twee locaties over: de Del 2 en de Bremheuvel. Op voorstel van het college wordt een projectleider van buitenaf aangesteld. Hij zal nagaan op welke criteria deze locaties worden getoetst en welke weging aan de toetsingscriteria kunnen worden gegeven. De raad gaat hier op 13 november over discussiëren.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.