woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeBronkhorstVeerpontomgeving Brummen – Bronckhorst krijgt kwaliteitsimpuls

Veerpontomgeving Brummen – Bronckhorst krijgt kwaliteitsimpuls

BRUMMEN – “Oh, ik wil ook nog wel even naar de overkant”, zegt wethouder Hennie Beelen van de gemeente Brummen. “Dat moeten de bezoekers denken / doen als ze bij de veerpont in Brummen of Bronckhorst staan”. De omgeving bij de veerpontverbinding tussen de gemeente Brummen en Bronckhorst is ernstig verrommeld en daar gaan beide gemeentes de komende vier jaar wat aan doen.

“Er staan heel veel borden, de IJssel is een soort grens geworden en beide entrees zien er niet geweldig uit. Dus gaan we het verfraaien”, vertelt de wethouder. “Natuurlijk met behoud van de natuurlijke omgeving”.
De gemeente Brummen heeft subsidie aangevraagd bij Regio Stedendriehoek en Bronckhorst bij Regio Achterhoek. De subsidie is toegekend. Brummen krijgt de helft (van de begrote 480.000 euro voor de Brummense kant) gesubsidieerd, als zij de andere helft zelf betalen. “En dat kan uit de rest van de programmabegroting, de meeropbrengst uit recreatie en toerisme door de verhoging van de toeristenbelasting”, aldus de wethouder.
Wat er precies gaat gebeuren is nog niet helemaal bekend. De gemeente is met twintig organisaties uit de omgeving in gesprek. Gepraat wordt over verbeterpunten, maar ook over wat behouden moet worden. Iedereen is het er in ieder geval over eens dat het landschappelijke karakter en de mooie natuur behouden moet blijven. Diverse zaken worden ‘verkend’. Zoals het aanleggen van wandelpaden, parkeerplaatsen en de verbinding over de N348. Ook is er eventueel ruimte voor kunst en cultuur of voor bijvoorbeeld een natuurspeelplaats. “Het is de bedoeling dat de veeromgeving een verblijfsgebied wordt”, vertelt de wethouder. “We willen de bewoners uitdagen zelf ook met projecten te komen”.
klaar zijn. De planvorming voor Herontwikkeling Veeromgeving wordt in de maand oktober opgestart. Naar verwachting begint de uitvoering eind 2013. Het hele programma met losse deelprojecten loopt door tot eind 2015.
Een ieder die een vraag over het project heeft, of een idee aan wil dragen, kan contact opnemen met programmamanger Richard Trenning via e-mail. r.trenning@brummen.nl of via tel. 06 – 23465629.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...