Gezond eten en bewegen voor kinderen

REGIO – In de afgelopen week is er op een aantal scholen en kinderopvangvoorzieningen in de gemeente Rheden extra aandacht besteed aan gezond eten en bewegen. Aan de kinderen is fruit uitgedeeld, dat werd gesponsord door de Albert Heijn in Dieren en Rheden en door het Aardappelpakhuis in Velp. Bij het fruit is een folder uitgereikt voor de ouders met leuke en handige tips om gezond eten en bewegen te stimuleren bij hun kind(eren).

Deze fruitactie staat niet op zichzelf. Het is één van de activiteiten van het Centrum voor Jeugd en Gezin om gezond eten en bewegen te stimuleren en om overgewicht bij kinderen te voorkomen. Om over dit soort onderwerpen geïnformeerd en geadviseerd te worden, houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin in oktober en november informatiebijeenkomsten. Graag van te voren even aanmelden.

Bijeenkomst Fit voor kids, voor ouders/ verzorgers van kinderen van anderhalf tot vier jaar. Deze vindt 7 november van 19.00 tot 21.00 uur plaats in kinderdagverblijf Mickey in Velp, aanmelden tot 22 oktober. Op 31 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in kinderdagverblijf De Leeuwenkoning in Rheden, aanmelden tot 15 oktober en op 19 november van 19.00 tot 21.00 uur bij kinderdagverblijf Het Zandkasteel in Dieren, aanmelden tot 5 november.

Bijeenkomst Eten, ja gezellig !?, voor ouders/ verzorgers van kinderen van vier tot twaalf jaar. Deze wordt gehouden op 8 november van 19.00 tot 21.00 uur in kindercentrum Dol-fijn in Velp. Aanmelden tot 8 oktober. Op 15 november van 19.00 tot 21.00 uur op basisschool de Holtbanck in Rheden, aanmelden tot 15 oktober en op 13 november van 19.00 tot 21.00 uur in de Oase in Dieren, aanmelden tot 13 november.

Aanmelden kan via e-mail info@cjgregioarnhem.nl met uw naam en e-mailadres en/of telefoonnummer onder vermelding van de naam van de bijeenkomst en de plaatsnaam. Aanmelden kan ook via tel. 088-3555000.

de kinderen nog groeien, wordt de verhouding tussen lengte en gewicht langzaam beter.
Wanneer er bij uw kind sprake is van overgewicht of u maakt zich zorgen over het toenemende gewicht van uw kind, kunt u contact opnemen met het Fysiotherapeutisch Centrum Rheden-De Steeg-Giesbeek, tel. 026 4951910 of met Petra Wilting, diëtist van De Juiste Lijn, tel. 06 445 11 455.

www.cjgrheden.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.