Veranderingen bibliotheken West-Achterhoek

REGIO – Als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen ziet Bibliotheek West-Achterhoek zich genoodzaakt de haltes van de bibliobussen per 1 januari in de gemeente Bronckhorst te laten vervallen. In Doesburg wordt gezocht naar vervangende, goedkopere huisvesting om de huidige dienstverlening te kunnen handhaven.

In de gemeente Bronckhorst blijft het uitgangspunt dat mensen op een ‘fietsbare afstand’ van een bibliotheekvoorziening wonen, de gemeente heeft een grens van zeven kilometer ingesteld. Daarom wordt gesproken over het realiseren van een bibliotheekvoorziening in een multifunctionele accommodatie in Drempt. Ook worden de huidige vestigingen, al dan niet in verkleinde vorm, gehandhaafd. In de loop van 2013 zal gesproken worden over de voorzieningen in de overige kernen, speciaal met het oog op jeugd en ouderen die moeilijk ter been zijn. Schoolklassen blijven op de bibliotheek langskomen voor groepsbezoeken en ook in Bronckhorst bestaat een Boek-aan-Huis service. Wel vervallen de haltes van de bibliobussen.
In Doesburg zet het college van burgemeester en wethouders in op een verhuizing van de bibliotheek naar de Linie, waardoor de bibliotheek kleiner wordt. Daarnaast investeert het college in de aanschaf van zelfbedieningsapparatuur. Hierdoor kan de bibliotheek meer open zijn. De gemeente en bibliotheek zijn samen in gesprek met de andere organisaties in de Linie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.