Home / Regio / Bidden met de benen

Bidden met de benen

REGIO – De Oecumenische werkgroep ‘Bidden met de benen’ heeft een nieuwe serie spirituele wandelingen in Apeldoorn en omgeving voorbereid. De groep heeft acht mooie wandelingen uitgezet. Volgens de werkgroep wandelen veel mensen om er even uit te zijn, even te ontsnappen aan de drukte van alledag. Sommigen willen al wandelend even alleen zjn en zien een wandeltocht als een vorm van bezinning of meditatie. Anderen zoeken juist de sociale contacten op. Tijdens het wandelen is er immers alle tijd om rustig bij te praten met vrienden. Al pratend kom je nog een ergens. Wandelen is gezond. Het brengt ons in contact met natuur en landschap.
Het thema voor deze serie wandelingen is: De sleutelbos van een pelgrim. Er wordt verzameld bij het startpunt, meestal een kerk of kapel, om na een meditatief moment met een lied en een pelgrimszegen in groepjes of individueel op weg te gaan. Ds. Gertrudeke van der Maas en pastoor Jaap Scholten zullen daarbij de wandelaars inspireren.
Er zijn telkens korte en langere wandelingen. De starttijd is om 9.30 uur. In januari en februari is er alleen een korte route. Op 15 september was de eerste wandeling vanuit Klarenbeek. Op 13 oktober wordt gestart bij de Hervormde Gemeente Emst, 10 november bij H Antonius Abt Loenen, 12 januari bij de Protestantse gemeente Lieren-Beekbergen, 9 februari bij de Teresiakerk in Apeldoorn, 9 maart bij de Hervormde Kerk in Hall, 13 april bij Don Bosco in Hoog Soeren en 11 mei bij de Hervormde kerk in Terwolde.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.