Loenenaren in de ban van de publieksprijs voor COLT

LOENEN – Het Loenense stel Wilco Schijff en Frida de Boer, die sinds anderhalf jaar het kindertehuis COLT (Cambodian Organization for Learning and Training) runnen in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Pehn, zijn in de ban van de ASN BANK publieksprijs. Hiermee maken ze kans op maar liefst € 10.000 voor hun Zonnepanelen project.

Als ze op 8 november de meeste stemmen weten binnen te slepen, dan winnen ze dit prachtige bedrag waarmee ze hun zonnepanelen project kunnen afronden.

Naast het runnen van het kindertehuis waar zo’n 30 kansarme kinderen worden opgevangen, proberen zij sinds augustus 2011 een prachtig Zonnepanelen project van de grond te krijgen. Dit duurzame project zal er voor zorgen dat de energiekosten voor het kindertehuis en de aan de overkant gelegen COLT school voor bijna de volle 100% zal worden voorzien door de Cambodjaanse zon. Wat op jaarbasis een besparing zal opleveren van rond de 2000 dollar. Dat is voor een klein project als COLT een prachtig bedrag als besparing.
“Als COLT de publieksprijs in de wacht weet te slepen, dan zal er naast de afronding van het Solarproject verder worden gebouwd aan een duurzame samenleving in Cambodja. Het doel is dat dan ook alle studenten en leerlingen van de COLT school, dagelijks zo’n 200, een Solartraining krijgen. Ook willen zij actief de buurt en de buurtkinderen bij de duurzame activiteiten betrekken d.m.v. het organiseren van een Solardag, waarbij de mensen uit de buurt en andere projecten zullen worden uitgenodigd om kennis te maken met de mogelijkheden van Solar. De zon schijnt bijna altijd in Cambodja, dus dan is het toch zonde om daar geen gebruik van te maken”, aldus Wilco en Frida.

Wilco en Frida vragen om een stem uit te brengen op het COLT solar project. “Loenen en omgeving hebben zich al zo vaak van hun goede kant laten zien” aldus Wilco en Frida, ze hopen nu dan ook dat mensen even de tijd willen nemen om hun stem uit te brengen. Op dit moment staat het COLT solarproject met ruim 800 stemmen bovenaan. Die koppositie wil het stel niet graag uit handen geven. Tot 8 november 12.00 uur kan er gestemd worden waarna ’s avonds de uitslag bekend wordt gemaakt. Het neemt slechts 5 seconden tijd in beslag, een kleine moeite en voor hen een groot plezier. Hou er wel rekening mee dat er per computer maar 1x een stem kan worden uitgebracht. Stemmen kan op: www.voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.