Home / Doesburg / Open Dag Diergezondheidscentrum ’t Wijdseland

Open Dag Diergezondheidscentrum ’t Wijdseland

DOESBURG – Op zaterdag 6 oktober wordt voor de eerste keer een Landelijke Open Dag Dierenartsen georganiseerd met als thema ‘Dierenarts in 3D: deskundig, dienstverlenend en duurzaam’. Verspreid over het land doen dierenartsenpraktijken hun deuren open om te laten zien hoe de dierenartsen in Nederland zorgen voor mens en (huis)dier. De praktijken bieden een kijkje achter de schermen van veterinair Nederland.

Ook DGC ‘t Wijdseland uit Doesburg, gevestigd aan de Kraakselaan, doet mee met de landelijke open dag en opent haar deuren tussen 11:00 en 16:00 uur. De voorbereidingen zijn al in volle gang om er een mooie en informatieve dag van te maken. Uiteraard kunt u de gehele dag onze praktijk bezichtigen, waarbij naast de spreekkamer ook de operatiekamer, de röntgen-ruimte en het laboratorium te bezichtigen zijn. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de werkzaamheden van dierenartsen die niet direct in de praktijk aan het werk zijn.

Op het terrein achter de praktijk zullen er verspreid over de dag verschillende demonstraties gegeven worden. Zo komt hoefsmid Bertram Larink een paard bekappen en beslaan en zal er door een van de dierenartsen van de praktijk een gebit van een paard behandeld worden. Daarnaast staan er verschillende kraampjes, zijn er schapen en kleine huisdieren te bewonderen en kunt u op de foto met uw huisdier. Ook aan de kinderen is gedacht; zij kunnen zich laten schminken als hun lievelingsdier en zich uitleven op een springkussen, terwijl uzelf kunt genieten van een kopje koffie.

www.opendag.dierenarts.nl 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.