Petitie tegen locatie van realisatie van een Brede School

ROZENDAAL – Ruim vierhonderd verontruste en verontwaardigde inwoners tekenden de petitie tegen de locatiekeuze voor de realisatie van een Brede School in Rozendaal. Deze petitie werd onlangs aangeboden aan de Rozendaalse raad, voorafgaand aan de raadsvergadering over de aanpak van de locatiestudie.

De bewoners vragen zich af waarom de percelen Leermolensenk en Bremheuvel tot de mogelijke locaties behoren. Deze twee dorpsweiden staan in het bestemmingsplan van 2008 omschreven als ‘agrarisch gebied met landschappelijk waarden’. Aan de Leermolensenk is daar nog de kwalificatie Cultuurhistorische waarde aan toegevoegd. De ondertekenden zien die twee locaties daarom helemaal niet als een optie voor de bouw van een Brede School. Of er überhaupt een Brede School moet komen in een kleine gemeenschap van 1500 personen vragen velen zich af.

Inmiddels heeft de burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp op de petitie gereageerd. Klein Molekamp geeft aan dat in 2005 al was geconstateerd dat de huidige school niet meer voldoet en een nieuwe school noodzakelijk is. Tot voor kort leek De Del 6 de aangewezen plek, maar in maart besloot de raad anders. Duidelijk was dat nieuwbouw alleen maar mogelijk is op een tot nu toe onbebouwd terrein. “En dus op een locatie die in de Rozendaalse gemeenschap veel beroering oproept. Uw komst is hiervan een bewijs”, laat de burgemeester weten. Vervolgens zijn alle mogelijke locaties in beeld gebracht. De raad en inwoners hebben deze lijst compleet gemaakt en vervolgens heeft de raad drie voorkeurslocaties uitgesproken. “Deze worden nu onderzocht. Niets meer en niets minder”, aldus Klein Molekamp. “Het woord is de komende maanden aan de raad”.
Of de verontruste en verontwaardigde inwoners hiermee genoegen nemen is nog de vraag. ‘Wij, als inwoners van Rozendaal, die veel belang hechten aan het open, landschappelijke karakter van ons dorp, zullen in ieder geval alle wettelijk geoorloofde middelen inzetten om te voorkomen dat de Leermolensenk en de Bremheuvel in hun landschappelijke en cultuurhistorische waarden worden aangetast’, zo sluiten zij de petitie af.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.