Geldersch Vierspan wint in Deurne

LAAG-SOEREN / DEURNE – Menner Hans Heus wist zondag met zijn Geldersch Vierspanteam de internationale menwedstrijd in het Brabantse Deurne, op de terreinen van de KNHS , op een prachtige wijze winnend af te sluiten. Deze tweedaagse menwedstrijd werd onder grote belangstelling verreden.
De start zaterdag was verassend sterk, met een gedeelte eerste plaats in de dressuurproef. Zeker gezien het feit dat één van de vier paarden voor het eerst mee liep om zo ervaring op te doen voor het nieuwe seizoen, was het resultaat boven verwachting. Ook de vaardigheidsproef van zaterdag met een vierde plek was naar tevredenheid.
Op zondag moest Heus en zijn Geldersch Vierspanteam als eerste starten in de loodzware acht hindernissen grote marathon. Om een goede eerste tijd neer te zetten, ging het team in volle galop op de hindernissen af. Op een geweldige wijze wist Hans zijn vier paarden snel en keurig door de hindernissen te steuren en met name in de derde en laatste hindernis van dit parcours liet hij zien dat het seizoen voor hem eigenlijk te vroeg is afgelopen. Met een verschil van 5 punten op nummer twee beet het deelnemers veld van ruim tien aanspanningen zich stuk op de neer gezette tijd. Dat resulteerde in een eerste plaats in deze competitie, vóór de Nederlander Harry De Ruyter en op de derde stek de Duitse aanspanning van Andreas Wintgens. Zo werd de laatste zondag van september een mooie afsluiting van het enerverende seizoen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.