Echtpaar Langenbach 60 jaar getrouwd

VELP – Op 30 september was het 60 jaar geleden dat het echtpaar Langenbach-Booij in het huwelijk trad. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers bracht het paar maandag
een bezoek om namens het college de heer en mevrouw Langenbach te feliciteren en hen een boeket bloemen aan te bieden.
Dick Langenbach is geboren op 7 november 1928 in Arnhem en mevrouw Geesje Booij op 29 februari 1928 in Arnhem. De heer en mevrouw Langenbach hebben elkaar ontmoet op een bevrijdingsbal in Musis Sacrum in Arnhem. In 1952 zijn ze in het huwelijk getreden. Het echtpaar kreeg in 1953 hun eerste dochter. Door woningnood woonde ze beurtelings bij hun beide ouders.
De heer Langenbach was werkzaam in de warmtetechniek en mevrouw Langenbach-Booij was full-time moeder. De heer Langenbach werd in 1943 lid van de voetbalclub SML. Na een aantal jaar jeugdbestuurder werd hij lid van het hoofdbestuur en later voorzitter en ere-voorzitter. De heer Langenbach is altijd nauw betrokken geweest bij het sport gebeuren in de omgeving maar ook landelijk. In 1980 werd de heer Langenbach gekozen in het Bonds-bestuur van de KNVB. Bij zijn aftreden in 1998 werd hij benoemd tot ere-lid van de KNVB en in 1999 benoemd tot ‘Ridder in de orde van Oranje Nassau’. Mevrouw Langenbach-Booij hielp vaak mee in de kantine van SML. Samen met andere actieve dames ontstond er een hechte vriendinnenclub. In 1961 werd hun tweede dochter geboren.
De heer en mevrouw Langenbach hebben twee dochters, twee schoonzoons en vier kleinkinderen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.