Home / Doesburg / DWV start de competitie met verlies

DWV start de competitie met verlies

DOESBURG – Zaterdag was dan het dan eindelijk zover en startte ook voor de hoofdmacht van DWV de competitie. Voor het tweede jaar in de 3e klasse bond, maar nu ingedeeld in de zuidelijke helft van Nederland.
Met de nieuwe coach Hans van ’t Hul aan het roer, hij kwam aan het eind van het vorig seizoen over van DWK uit Barneveld. Ook keerde Jarno van Kevelaar terug op het “oude nest”. In de voorbereiding op de competitie speelde de Heren toernooien in Borculo, Rheden en Oostende en oefende tegen ZV de Spreng uit Brummen, het al eerder genoemde DWK en Arethusa uit Oss. Ook werd er meer dan stevig getraind en werd er menig kilometer weggezwommen in Hoog-Keppel en Doesburg. De eerste reis was naar Rosmalen waar in het zwembad Kwekkelstijn “De Treffers” voor de mannen uit Doesburg klaar stonden. Uit ervaring wist coach Hans van ’t Hul dat het geen gemakkelijke avond zou worden. “Een door en door geslepen ploeg met een zeer sterke midvoor. Dus stuurde hij zijn team het water in met 2 opdrachten, pressing spelen en voorkom hierdoor dat de midvoor in balbezit komt en benut zelf de opgelegde kansen. In het 1e part lukte dit maar gedeeltelijk, de midvoor werd wel uit de wedstrijd gehouden, maar DWV verzuimde zelf om meer afstand te nemen van de thuisploeg. Zo bleef de thuisploeg geloof houden in de goede afloop, iets wat alleen maar versterkt werd in het 2e part. De thuisploeg trok, mede door de goals van de gevreesde midvoor, meer en meer de wedstrijd naar zich toe en wist langszij en zelfs een geringe voorsprong te nemen. Het 3e part speelde DWV niet goed. Taakverzuim volgens de coach en hierdoor wist de thuisploeg de marge naar 3 doelpunten te tillen. In het 4e part herpakte DWV zich gelukkig weer en werd er gevochten voor elk punt. Toch werden de inspanning niet beloond, de thuisploeg consolideerde de gekoesterde voorsprong en speelde de wedstrijd berekenend uit.
Coach Hans van ’t Hul was na afloop van de wedstrijd gematigd tevreden. “Natuurlijk calculeer je verlies in, maar stilletjes hoop je toch dat je met die 3 punten huiswaarts gaat. Bij vlagen spelen we heel goed, geconcentreerd en controlerend en zijn we de betere ploeg. Aandachtspunt is wel dat we kansen welke we creëren en krijgen af moeten maken, maar daar zullen we aan moeten werken. Onbegrijpelijk vind ik wel dat we in het 3e part in krap 3 minuten de wedstrijd uit handen geven door bijna alles na te laten wat we hebben afgesproken. En dat is jammer want het was niet nodig geweest, we zullen in het verdere verloop van de competitie moeten proberen te voorkomen, want zo verlies je onnodig een wedstrijden. Geeft mij in ieder geval genoeg stof tot nadenken onderweg naar Doesburg”.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.