Home / Velp / Koech wint ATAG Posbankloop

Koech wint ATAG Posbankloop

VELP – De Keniaan Matthew Koech was op voorhand één van de favorieten voor de zege in de ATAG Posbankloop, en hij maakte die verwachting ook helemaal waar. Want hij was het die na 44 min en 54 seconden triomfeerde op de Rozendaalselaan in Velp, op 4 tellen afstand gevolgd door het grote Nederlandse talent Jesper van de Wielen. Het duo had op de flanken van de Veluwezoom flink huisgehouden onder het deelnemersveld (liefst 1641 lopers werden op de 15 km in de uitslag opgenomen), want de nummer-drie, de Belg Dieter Vanstreels, kreeg zowat een minuut aan de broek. De wedstrijd over 6 kilometer werd gewonnen door de Braziliaan Daniël Chaves, die op enkele seconden na het parcoursrecord miste en finishte in 18 minuten en 24 seconden.
De beide wedstrijden voor de hardlopers waren zondagmiddag het hoogtepunt van een bijzonder geslaagd wandel- en loopevenement, dat zich mocht laven aan schitterende omstandigheden. Naast de topsport is de ATAG Posbankloop een groot breedtesport-evenement en ook dat aspect kwam prima uit de verf. De organisatie zal dan ook beslist met veel genoegen terugkijken op de editie van 2012.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.