Home / Regio / Spannende wereldreis in Kinderboekenweek

Spannende wereldreis in Kinderboekenweek

REGIO – Van 3 tot en met 14 oktober is het Kinderboekenweek. Dat betekent ruim anderhalve week feest in de Bibliotheek Veluwezoom. Het thema is dit jaar ‘Hallo wereld!’. Voor alle kinderen worden er activiteiten georganiseerd in de diverse vestigingen. In de bibliotheken en op de website www.bibliotheekveluwezoom.nl is informatie te vinden over het complete programma.

De Kinderboekenweek wordt op woensdagmiddag 3 oktober geopend met een Voorleesfeestmiddag. Gedurende de kinderboekenweek kunnen alle kinderen deelnemen aan een kleurwedstrijd. De kleurplaat is af te halen in de bibliotheek en alle deelnemers aan deze wedstrijd krijgen een prijsje. Heel spannend zijn de ‘Hallo wereld!’-kraskaarten, die verstopt zijn in kinderboeken. De gelukkige vinders van deze kraskaarten maken kans op leuke prijzen.
Voor iedereen van vier tot en met twaalf jaar is er de spannende vertelvoorstelling ‘Hoor mijn trommel!’. De voorstelling gaat over een jonge, dappere trommelslager die álles wil doen om de arme prinses te bevrijden uit de macht van de heks. Hij reist de halve wereld over en doorstaat veel zware proeven. Het geluk lijkt nabij voor de twee jonge mensen, maar dan vergeet de trommelslager zijn belofte aan de prinses en lijkt alles alsnog mis te gaan. De prinses is de wanhoop nabij… Wat te doen?

My Book Buddy
Dit jaar kunnen alle kinderen helpen met het project My Book Buddy. Koop een boek in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek (met gratis geluksboekenlegger) en steun daarmee de aanschaf van boeken voor kinderen in ontwikkelingslanden.

www.mybookbuddy.nl/
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.