Home / Giesbeek / Wieggers Ridder van de Weg

Wieggers Ridder van de Weg

GIESBEEK / NIJKERK – Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma heeft zaterdag in Hart van Holland te Nijkerk aan chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer over de weg onderscheidingen uitgereikt, behorende bij de toegekende titel ‘Ridder van de Weg’. Ries Wiggers uit Giesbeek, op deze foto samen met echtgenote en de staatssecretaris, was één van hen. Wieggers rijdt voor Ries Wieggers Transport BV uit Giesbeek.

De uitreiking van de onderscheidingen vindt plaats in het kader van het op 1 januari 1966 door TVM verzekeringen geïntroduceerde Veiligheidsplan voor het beroepsgoederenvervoer over de weg. Als mobiliteitsverzekeraar heeft TVM dit Veiligheidsplan ingesteld, niet alleen ter voorkoming van schade maar ook om een positieve bijdrage te leveren ter bevordering van de verkeersveiligheid in het algemeen.
Chauffeurs van bedrijven die deelnemen aan het Veiligheidsplan, komen in aanmerking voor een onderscheiding als Ridder van de Weg wanneer ze gedurende een aaneengesloten periode van respectievelijk 20, 10, 5 en 3 jaar niet door eigen schuld bij een verkeersongeval betrokken zijn geweest. Wieggers kreeg de eretitel als Gouden Ridder van de Weg, vanwege tien jaar ‘schuldenvrij’ rijden. Hij veroorzaakte dus tien aangesloten jaren zelf geen schade.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.