Brummen stelt Lange Termijn Agenda vast

BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen stelt onder andere kaders vast en controleert het dagelijks bestuur, het college van burgemeester en wethouders. Om dit op een goede en gestructureerde manier te kunnen doen is het belangrijk dat college en gemeenteraad van elkaar weten welke grote onderwerpen wanneer om bespreking of besluitvorming vragen.

Om die reden is in samenspraak tussen raad, college en ambtelijke organisatie een Lange Termijn Agenda (LTA) is ontwikkeld. Sinds 19 september is er weer een nieuwe actuele versie van de LTA beschikbaar gekomen. Deze kunnen ook burgers raadplegen op de speciale raadsite raad.brummen.nl onder de rubriek ‘vergaderingen’. De agenda richt zich op de planning voor het najaar 2012 en de jaren 2013 en 2014.

De geplande activiteiten en onderwerpen in de LTA zijn onderverdeeld op basis van de systematiek van de programmabegroting van de gemeente Brummen. Deze kent zeven programma’s. De Lange Termijn Agenda moet de gemeenteraad, burgers en andere belanghebbenden inzicht geven in de voortgang en planning van de grotere onderwerpen waarover de gemeenteraad zich de komende tijd gaat buigen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.