Clubs verkopen weer loten voor de Grote Clubactie

ANGERLO / DIEREN – Verenigingen uit Angerlo en Dieren zijn weer op pad om loten te verkopen voor de Grote Clubactie. Alle clubs gebruiken deze actie om de clubkas te spekken; 80% van de opbrengst van de loten gaat namelijk naar de lokale clubs in Angerlo en Dieren.

De Grote Clubactie heeft in de afgelopen 40 jaar maar liefst 237.585 clubs geholpen met bijna 220 miljoen euro. Dit maakte directeur Peter Smit onlangs bekend. "Juist in deze tijd van bezuiniging wordt onze loterij steeds belangrijker. Het is hartverwarmend om te zien dat de inwoners van Angerlo elk jaar weer loten willen kopen. Heel veel clubs kunnen niet meer zonder ons. We zien dan ook elk jaar weer meer clubs aansluiten".

De Grote Clubactie werd in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Deze eerste geldopbrengst werd onder politie escorte naar de bank gebracht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat naar ondermeer prijzen en de organisatie. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland. Nu worden er circa 3 miljoen loten per jaar verkocht.

Aan de Grote Clubactie nemen dit jaar ruim 6.000 clubs deel, waaronder Angerlo Vooruit en MHC Dieren. Gemiddeld wordt per club € 1.500,- bijeen gebracht. Dit geld gaat naar de clubkas, maar vaak worden er speciale projecten mee gefinancierd, zoals een kunstgrasveld, de inrichting van het clubhuis of de aanschaf van materialen en uniformen. Een echte uitschieter is Stichting Judo Zeeland. Deze club verkocht in één actie maar liefst 11.000 loten. Dit leverde de vereniging € 26.400,- op. Wellicht dat een van de clubs uit Angerlo of Dieren dit resultaat dit jaar gaat overtreffen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.