Home / Velp / Floor Eimers wint Burg. de Bruinprijs

Floor Eimers wint Burg. de Bruinprijs

VELP – Floor Eimers (Velp – 1993) is de winnaar van de Rabo/Burgemeester de Bruinprijs 2012. De prijs wordt haar op woensdagavond 21 november in Schouwburg Theothorne in Dieren uitgereikt door de burgemeester van Rheden Petra van Wingerden-Boers. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.000.- euro gekoppeld.
De aanmoedigingsprijs voor Rhedense talentvolle kunstenaars, werd in 1959 ingesteld en wordt dit jaar voor de 33-ste keer uitgereikt. Dit keer dus aan Floor Eimers, een jonge balletdanseres over wie in het juryrapport wordt gesproken als iemand met ‘een mooie uitstraling en presentatie en technisch van hoog niveau’.
Begonnen op haar vierde jaar bij Dansatelier Velp, reisde Floor vanaf haar zevende dagelijks tussen Velp en Den Haag om daar aan het Koninklijk Conservatorium haar grote talent verder te ontwikkelen. Floor Eimers was al tijdens haar studie een opmerkelijk talentvolle danseres. Zij volgde masterclasses in Londen (Royal Balletschool) en Praag, werd uitgezonden naar Toronto en won in 2011 De Avond van de Jonge Danser. Begin februari van dit jaar danste Floor als vertegenwoordiger van Nederland voor de Prix de Lausanne, waar zij de halve finale bereikte. Haar uitzonderlijke talent blijkt ook uit haar succesvolle auditie voor het Nationaal Ballet, waar zij op 20 augustus van dit jaar begon als Aspirant. Haar droom is om ooit Odette/Odille in Het Zwanenmeer of Aurora in Sleeping Beauty te kunnen dansen.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.