Warm afscheid van Van den Akker

LOENEN – In de potstal van de boerderij De Groote Modderkolk in Loenen was het donderdagmiddag een ongewone drukte. Enorme kolossen van stieren van het Brandrode ras keken de mensenmassa rustig hooivretend aan. De drukte had een goede reden. Beheerder Harold van den Akker nam na 12 jaar afscheid van de beheerseenheid Oost-Veluwe om per 1 oktober een overstap te maken naar De Graafschap in Vorden. Veel relaties, buren en bekenden kwamen naar de boerderij om de vertrekkende beheerder de hand te schudden. Van den Akker liet duidelijk merken verguld te zijn met zoveel warme belangstelling.

Speciaal voor deze middag had beheerboer Antoon Klomp een aantal brandrode runderen in de stal gedaan om de bezoekers te laten zien hoe goed het vee het hier heeft op de boerderij die mede op initiatief van Van den Akker op deze plek tot stand is gekomen. De kleine kudde van tien jaar geleden is inmiddels uitgegroeid tot ruim honderd.
Regiodirecteur Arne Heineman was lof over hetgeen Van den Akker hier in Loenen tot stand had gebracht. Hij vertelde hoe Van den Akker in 2000 plannen ontwikkelde om het kleine, drukke en hete kantoor in Velp te ontvluchten voor een ruimer kantoor in Loenen. Er was veel overleg en plannenmakerij nodig om het kantoor op de Groote Modderkolk te realiseren. Samen met de stichting Verdandi lukte dit toch. Er is nu een bijzondere samenwerking ontstaan tussen Natuurmonumenten en Verdandi. Van den Akker wist mensen bij elkaar te brengen.
Hij zat volgens Heineman vol met ideeën, die lang niet allemaal uitvoerbaar waren. Hij respecteerde zijn wens om in Vorden een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daar krijgt hij in de Graafschap het beheer over een mooi gebied dat door zijn voorganger ook met veel liefde is beheerd.
Heineman stelde Hans van Dijk als opvolger op de Oost-Veluwe voor. Hij had alle vertrouwen in Van Dijk die al twintig jaar bij Natuurmonumenten heeft gewerkt en graag in de voetsporen treed van Van den Akker. Maar zal zeker ook zijn eigen voetstappen zetten”, aldus Heineman die Van Dijk veel succes wenste.
Wim Niemeijer voerde het woord namens het personeel en vrijwilligers van de Grootte Modderkolk. Van den Akker sprak een dankwoord en bood zijn opvolger een voorzittershamer aan gemaakt van hout uit de Tondense bossen. Hans van Dijk liet weten er veel zin in te hebben en wilde er op de Groote Modderkolk iets moois van te maken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.