Auto’s in beslag genomen bij grote verkeerscontrole Brummen

BRUMMEN – De politie heeft donderdag samen met diverse partners een grootschalige verkeerscontrole gehouden. De controle vond in de middag en avond plaats op de N348 bij Brummen. Er werden onder meer drie auto’s in beslag genomen.

Aan de controle werkten naast de politie ook het Verkeers Handhavings team, de Vreemdelingenpolitie, de Parketpolitie, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, het Rijksdienst voor het Wegverkeer en Provinciale Waterstaat mee.

Tijdens de controle werden er voertuigen selectief van de weg gehaald voor een controle. Gegevens van zowel bestuurder als voertuig werden gecontroleerd. In totaal werden 99 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer: onverzekerd rijden, het niet handsfree bellen, het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, rijden met gladde banden en het niet dragen van de autogordel.
Bij in totaal 326 bestuurders is een blaastest afgenomen. Eén chauffeur kreeg een bekeuring omdat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies een promillage van 0,9. In totaal werd ook 466 euro aan openstaande boetes geïnd.
De belastingdienst heeft 11.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd en op 24 auto’s is beslag gelegd. Drie van deze auto’s werden ter plekke in beslag genomen en afgevoerd.

Ook werd in de middag en avond een snelheidscontrole gehouden op de Arnhemseweg ter hoogte van Leuvenheim. Van de 4.269 passanten reden er 146 te hard. Zij kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/uur.

Tijdens de controle reed een motoragent rond 20.30 uur op de N348 bij Brummen achter een personenauto en rook een wietlucht. Toen de agent de 30-jarige bestuurder uit Warnsveld aanhield, bleek dat er een gebruikershoeveelheid wiet in zijn auto lag. Tijdens een verdere controle aan de auto vond de agent een ploertendoder. Het verboden wapen en de wiet zijn in beslag genomen. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man een boete van 200 euro.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.