Home / Bronkhorst / Mussenflats bouwen

Mussenflats bouwen

BRUMMEN – De leerlingen van groep 7 en 8 van de Wilhelminaschool uit Brummen hebben in het kader van hun natuurweek mussenflats getimmerd voor het Waterschap Veluwe. De huismus is een beschermde vogelsoort in Nederland. De laatste jaren is het aantal huismussen sterk afgenomen. Dit komt onder andere omdat er onvoldoende broedgelegenheden zijn en omdat het voedselaanbod afneemt.

Onder leiding van een projectmedewerker ecologie van het Waterschap en de Vogelwerkgroep Zutphen, is een les verzorgd over beschermde dieren. Aansluitend aan de les zijn de huismussenflats door de kinderen in elkaar gezet. De nestkasten moeten jaarlijks worden schoongemaakt en ook wordt in de gaten gehouden of de huismussen jongen krijgen. De les was bijzonder leerzaam en de leerlingen timmerden vol overgave de nestkasten in elkaar.

Waterschap Veluwe werkt aan de dijkverlegging bij Cortenoever en moet voor dit project diverse maatregelen treffen om de natuur te compenseren. Eén van die maatregelen is het verzorgen van een nieuw onderkomen voor huismussen. Het Waterschap kan daarbij overigens nog hulp gebruiken van particulieren of bedrijven, die de huismus aan een nieuw onderkomen willen helpen.
Wie een huismussenflat wil ophangen kan contact opnemen met Waterschap Veluwe, projectbureau Ruimte voor de Rivier via telefoon 0570 – 501 566 of mail ruimtevoorderivier@veluwe.nl.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.