Doesburg heeft Concept Koersnota Economisch Beleidsplan gereed

DOESBURG – Het college van B en W in Doesburg heeft het concept van de Koersnota van het Economisch beleidsplan Doesburg vastgesteld. Deze nota is een eerste bouwsteen voor het Economisch Beleidsplan: in het najaar van 2012 volgt een uitwerking van de Koersnota in een concrete Uitvoeringsagenda.

De Koersnota bevat een analyse van de huidige economie van Doesburg en doet voorstellen voor de economische ontwikkeling (koers) en de inzet van de gemeente en zijn partners voor het economisch beleid.
De doelstellingen van het Economisch Beleidsplan zijn gebaseerd op het collegeprogramma ‘Samen voor Doesburg’. De koersnota bevat, op basis van een analyse van sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen, voorstellen om de aandacht de komende jaren met name te richten op promotie van Doesburg en stimuleren toerisme, een aantrekkelijke binnenstad, optimaliseren van het ondernemersklimaat en samenwerking in de regio. Met de Koersnota ontstaat zo focus in het economisch beleid; in het nog op te stellen uitvoeringsprogramma wordt dit uitgewerkt in concrete maatregelen en financiën.
Het concept van de Koersnota wordt nu ter kennisname gebracht van de raad. Hierna wordt gewerkt aan de Uitvoeringsagenda, dat samen met de Koersnota het Economisch Beleidsplan gaat vormen. Verwacht wordt dat in december 2012 het Economisch Beleidsplan kan worden vastgesteld door de raad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.