Nieuw milieuparkje aan Wilhelminaplantsoen in Laag-Keppel

LAAG-KEPPEL – Het milieuparkje aan de Oude Zutphenseweg in Laag-Keppel is aan vervanging toe. De ondergrondse glascontainer is versleten en de bovengrondse voorziening voor kunststof verpakkingen wil de gemeente Bronckhorst vervangen door een ondergrondse.

De bestaande locatie in Laag-Keppel is ongeschikt voor een vernieuwd milieuparkje, een plek waar inwoners de afvalsoorten glas, papier en kunststof kunnen inleveren. Het is te klein, zorgt voor overlast en is moeilijk bereikbaar voor afvalinzamelaar Berkel Milieu. De gemeente is op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en heeft hierover ook overlegd met de Dorpsraad Keppel en Eldrik. Bij de keuze zijn onder meer de volgende uitgangspunten van belang: bereikbaarheid, veiligheid, sociale controle en het beperken van overlast.

Na toetsing van diverse locaties kwam het grasveldje tegenover het Wilhelminaplantsoen in Laag-Keppel als meest geschikte locatie naar voren. Dit ligt op ruime afstand van de eerste bebouwing en geen van de omwonenden heeft direct zicht op de locatie. Tijdens een informatieavond voor belanghebbenden en omwonenden in april werd de gemeente verzocht nog vier alternatieve locaties te toetsen. Dit is amen met Berkel Milieu gedaan, maar geen van de alternatieven voldoet aan de randvoorwaarden. Het Wilhelminaplantsoen is daarom gekozen als definitieve locatie voor het nieuw aan te leggen milieuparkje.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.