Shetlandpony keuring in Wenum Wiesel

REGIO – De shetlandpony is in de weilanden een vertrouwd beeld. Veel kinderen hebben een shetlandpony als speelkameraad of om erop te rijden. Wie deze pony’s leuk vindt en ze eens in ‘het nette pak’ wil zien kan zaterdag 29 september naar de Oranjehal in Wenum Wiesel (gem. Apeldoorn) de show komen bekijken. Daar vindt de keuring plaats van fokvereniging Oost-Veluwe, onderdeel van het Nederlands Shetland Pony Stamboek. Vooraanstaande fokkers uit dit gebied, van Eerbeek tot Hattem, komen met hun mooiste showpony’s naar de hal toe om te strijden om de hoogste eer. Een prachtige kans om de Shetland pony mooi getoiletteerd te zien. Vaak een heel verschil met de bekende weidepony.
De jury beoordeeld de pony op exterieur (het uiterlijk en bouw) en op de beweging in stap en draf. Er zijn dit jaar 301 pony’s opgegeven om zich aan de jury en het publiek te presenteren. Er wordt in twee ringen gekeurd en een rondstapring, waar men van alle aanwezige dieren hun plaatsing en primering kan zien.
De keuring begint om 09.00 uur en is rond 16.30 uur afgelopen. De toegang is gratis. Voor meer informatie: mevrouw R.M. Haverkamp-Groen tel. 0578-611210, secretaris fokvereniging.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.