Zeven kalveren dood na aanrijding in Brummen

BRUMMEN – Donderdag heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Wapsumsestraat in Brummen, als gevolg waarvan uiteindelijk zeven kalveren zijn overleden. Een bestuurder van een bestelbus zag een file over het hoofd, waardoor hij op een personenauto met daarachter een aanhanger botste. In de aanhanger zaten 20 kalveren.

Rond 13.00 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Wapsumsestraat in Brummen. Een 20-jarige automobilist uit Woerden, die in een bestelbus reed, zag een file over het hoofd en botste op een auto met aanhanger die voor hem reed. Deze auto werd bestuurd door een 43-jarige man uit de gemeente Voorst. Door de klap kwam de aanhanger met daarin een aantal kalveren tegen de achterkant van de auto terecht. Twee kalveren kwamen hierdoor op de weg terecht. Eén daarvan overleed direct, de ander bezweek later aan zijn verwondingen. In verband met het letsel van de andere kalveren kwam een dierenarts ter plaatse. Hij heeft nog eens vijf dieren moeten afmaken. De overige kalveren zijn terug gebracht naar het bedrijf waar ze vandaan kwamen.
De Wapsumsestraat was anderhalf uur afgesloten in verband met berging- en opruimwerkzaamheden. Ook moesten beide auto’s worden afgesleept.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.