Grote belangstelling voor IVN-informatie over gidsen

HALL – De informatieavond in het ABK-huis over de nieuwe natuurgidsencursus van het IVN, trok dinsdag meer dan dertig belangstellenden. Zij luisterden aandachtig naar de uitgebreide voorlichting over deze cursus door leden van het cursusteam van de IVN-adelingen Eerbeek e.o. en Oost-Veluwezoom.

Na de pauze was er gelegenheid tot het stellen van vragen die toch nog resteerden. Zo was niet helemaal duidelijk welke studiebelasting deze natuurgidsencursus met zich mee zou brengen. Daar was ook geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt sterk af van de persoonlijke instelling van een cursist. Is de motivatie erg groot, dan is er van een belasting helemaal geen sprake. Je beleeft dan plezier aan de bezigheden met betrekking tot de cursus en dan speelt de tijd die daarmee gemoeid is nauwelijks een rol. Na afloop kon men zich inschrijven voor de cursus. Menigeen maakte daar gebruik van. Anderen wilden er nog een nachtje over slapen.

Met iedereen die zich aanmeldt wordt eerst een gesprek gevoerd om te voorkomen dat tijdens de cursus opeens blijkt, dat een cursist toch een verkeerde keuze heeft gemaakt. Het IVN kan maximaal 30 cursisten toelaten. Bij een groter aantal aanmeldingen geldt de volgorde waarin men zich heeft aangemeld. Bovendien geven de beide IVN-afdelingen de voorkeur aan inwoners uit het gebied waarin zij actief zijn.
Voor meer informatie over deze cursus kunnen belangstellenden zich wenden tot de cursuscoördinator, Maria Bruggink, tel 055-5053684 of op www.ivn.nl/eerbeek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.