Al 75 jaar actief bij Sparta

BRUMMEN – De heer Zweers uit Brummen werd deze week 80 jaar. En omdat hij van die 80 jaar al 75 jaar actief is voor de gymnastiekvereniging uit Brummen, was dat voor het bestuur van Sparta reden om de heer Zweers eens in het zonnetje te zetten.

De vader van mijnheer Zweers was vroeger nauw betrokken bij de vereniging, als voorzitter van het dagelijks bestuur. Binnen het gezin Zweers was het dan ook een vanzelfsprekendheid dat alle kinderen gingen gymen bij Sparta. Toen de heer Zweers 5 jaar werd, is hij begonnen met gymnastieken. Met een aantal onderbrekingen, onder andere vanwege de dienstplicht, is hij al die tijd actief betrokken gebleven bij de vereniging.

Nog steeds komt hij elke maandagavond om te sporten in de les van Joop van Hensbergen. De groep is actief met bewegen in zaal Rhienderoord. Met afwisselend materiaal wordt er gewerkt aan onder andere conditie en spierkracht. Met veel plezier! Ook vrijwilligerswerk is de heer Zweers niet vreemd. Al jaren gaat hij langs de winkeliers om advertenties te verkopen die in het clubblad komen te staan.
Op 24 september werd hij in de gymles verrast door voorzitster Aline Divendal, die hem namens het gehele bestuur persoonlijk kwam feliciteren! Een passend gedicht van drs. P hoorde daarbij. Na afloop moest de les nog wel even afgemaakt worden, want de heer Zweers heeft een belangrijke reden waarom hij op deze mooie leeftijd nog zo fit is: blijf bewegen!

Op de foto: Aline Divendal (voorzitster Sparta), de heer Zweers en Joop van Hensbergen (trainer)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.